Idén nagyjátékfilmes szekcióval bővül a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál! A közelmúlt legsikeresebb, többszörösen díjnyertes európai családi filmjeit hozzuk el hazai közönségnek, köztük premier előtti és máshol moziban nem látható alkotásokat. A programban szerepel három olyan alkotás is, amelyek különlegessége, hogy mind versenyben vannak a legrangosabb európai gyerekfilmes elismerésért, az Európai Filmakadémia díjáért.

Rocca Saves The World

Az olasz Stefano Cipani Az öcsém dinoszauruszokat kerget című filmjében egy kisfiú és különleges képességekkel született kisöccsének történetét ismerhetjük meg.  Steven Wouterlood holland rendező filmje, a Tess és Én – Életem legfurcsább hete egy különleges nyárról szól. A német Katja Benrath Rocca megváltja a világot című filmje pedig egy űrhajós kislányáról mesél, akinek be kell illeszkednie új otthonában.

My Brother Chases Dinosaurs

A három film különlegessége, hogy versenyben vannak a legrangosabb európai gyerekfilmes elismerésért. A  jelölést két forduló során nyerték el, előbb a nemzetközi szakmai zsűri (melynek fesztiválunk igazgatója, Lakos Nóra is tagja volt az Európai Gyerekfilm Szövetség színeiben) választott ki hat filmet, majd a három hivatalos jelöltről gyerekzsűri döntött.

Április 26-án egy időben fogják levetíteni a filmeket világ 40 országban, 12-14 évesekből álló közönségnek, akik megszavazzák a díj nyertesét.

Tess és Én - Életem legfurcsább hete

A Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon a három filmet, és még sok más fantasztikus gyerekfilmet láthattok április 4-én és 5-én, a Millenáris Park – Táncszínházban! Figyeljétek továbbra is oldalunkat, hamarosan bejelentjük a teljes programot!