Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon a világ minden tájáról a legkiemelkedőbb rövid animációs, élőszereplős és dokumentumfilmeket vetítjük 4-14 éves gyerekek és szüleiket számára az Akvárium Klubban, 2018 Április 6,7,8-án.

Ezt a hiánypótló, magas színvonalú, családoknak és fiataloknak szóló filmünnepet azzal a céllal hozzuk létre, hogy felélesszük a gyerekfilmes hagyományokat hazánkban. A háromnapos rendezvény alatt Európa legkiemelkedőbb, 4-14 éves gyerekek számára készített, rövid animációs, élőszereplős és dokumentumfilmjeinek indítunk versenyprogramot, illetve a régióban készült legsikeresebb egészestés gyerek -és ifjúsági filmeket panoráma programunkban vetítjük.

Emellett retrospektív vetítéseket tartunk a korábban készült legendás hazai gyerekfilmekből. A filmvetítések mellett filmes -és animációs workshopokat és szemináriumokat rendezünk

Fontos számunkra, hogy a CINEMIRA egy nemzetközileg is elismert, rangos, évente megrendezésre kerülő fesztivállá érjen, ehhez pedig a lehető legszínvonalasabb módon kívánjuk megszervezni az eseményt. Ezt segíti, hogy a fesztivál mögött álló Gyerekfilm Akadémia tagja az Európai Gyerekfilm Szövetségnek (ECFA), 2017-ben szakmai találkozókon vettünk részt a legnagyobb európai gyerekfilm fesztiválokon, (Berlinale, Zlin Film Festival, Cinekid). Nemzetközi kapcsolatainkat és a legrangosabb fesztiválokon válogatott filmeket felhasználva szervezzük meg az első nemzetközi gyerekfilm fesztivált hazánkban. Hiszünk abban, hogy a magyar film sikere a gyerekfilmnél kezdődik.

Akvárium klub

2018. április 6-8

Kapcsolat

Email: info@kidfilmfestival.hu
Telefon: +3670556109

Kövess minket

white squirrel@3x