Rövidfilm zsűri

Deák Kristóf

Filmrendező
Deák Kristóf Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, vágó, forgatókönyvíró és filmproducer. Vágóként kezdte karrierjét, majd rendezést tanult a Westminster Film Schoolban. Az utóbbi években Londonban és Budapesten egyaránt dolgozott, rövidfilmeket és tévésorozat epizódokat készített. 2017-ben Oscar-díjat nyert Mindenki című rövidfilmjével, jelenleg az első nagyjátékfilmjét készíti elő.

Michael Harbauer

Fesztiváligazgató (SCHLINGEL International Film Festival)
Michael Harbauer 1996-ban indította el a SCHLINGEL Nemzetközi Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztivált. Az eredetileg egyhetes, tizenkét filmet bemutató esemény mára az egyik legátfogóbb országos és nemzetközi gyerekfilmes platformmá nőtte ki magát Európában. A fesztivál mellett Michael Harbauer a SCHLINGEL Jugendfilmdienst e.V nonprofit szervezetet is vezeti, amely a gyerekek és fiatalok elméleti és gyakorlati filmes oktatása mellett kötelezte el magát. Továbbá kiemelt felügyelői tisztséget tölt be a németországi filmes, tévés és mozis szabályzó bizottságokban és tanácsadó szerveknél, valamint több filmfesztivál nemzetközi zsűrijének is volt tagja.

Dombrovszky Linda

Filmrendező
Dombrovszky Linda a Színház-és Filmművészeti Egyetemen és a Római Filmakadémián tanult, 2013-ban diplomázott film-és televízió rendező szakon. Dokumentumfilmjei és kisjátékfilmjei számos nemzetközi filmfesztiválon versenyeztek, díjazottak lettek: többek között az Európai Filmakadémia díjára jelölő Drama-ban, Brüsszelben, a berlini Interfilmen, a Regensburgi Filmfesztiválon. Jelenleg a Piros Rózsa című nemzetközi kreatív dokumentumfilm utómunkálatain dolgozik, valamint a gulágon játszódó kisjátékfilmjének előkészítésén.

Animációs zsűri

Aneta Ozorek

Művészeti Igazgató (KLIK Amsterdam Animation Festival)
Aneta Ozorek a KLIK Amsterdami Animációs Fesztivál művészeti igazgatója, filmkurátor és oktatási szakértő. 15 évnyi szakmai tapasztalattal rendelkezik filmes események, workshopok, kiállítások és fesztiválok létrehozásában a lengyel és az európai piacon. A Visegrádi Animációs Fórum rövidfilmes szekciójának vezetője Csehországban, a varsói Cinema in Sneakers Filmfesztivál programmere és a katowicei Street Art fesztivál filmes programjának kurátora. 2017-ben a 70 éves Lengyel Animáció promóciójáért felelt Európa legnagyobb animációs és gyerekfilmes rendezvényein. Az Európai Animációs Díj lengyel nagykövete, és az Európai Gyerekfilm Szövetség tagja. Gyerekkönyveket illusztrál és zsűritag számos filmfesztiválon.

Glaser Katalin

Animációs Filmrendező
Gaser Katalin 2008-ban a MOME animáció, majd 2009-ben vizuális környezetkultúra és tanári szakokon is diplomát szerzett. Diploma filmjével elnyerte a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál fődíját, és a Kritikusok különdíját. Animációs film rendezőként jelenleg a Városi Legendák című sorozat második szériáját készíti, e mellett 2009 óta a MOME-n tanít óra adóként.

Gelley Bálint

Animációs Filmrendező
Gelley Bálint animációs fim rendező és producer 2012-ben diplomázott a MOME Animáció szakán. 2015-ben Szederkényi Bellával megalapította a CUB Animation stúdiót. Számos gyerekfilmet rendezett, jelenleg a legnagyobb szabású munkája a készülő Átjáró Másvárosba filmsorozat Magyari Andrea azonos című meséje alapján.

Dokumentumfilm zsűri

Manuel Contreras

Filmrendező
Manuel Contreras Kolumbiában született és dokumentumfilm készítőként dolgozott önállóan és tévécsatornák számára is. Első egész estés dokumentumfilmje, a 'Boys of Buenaventura' számos elismerésben részesült. A DocNomads Mesterképzés keretében a magyarországi Színház- és Filmművészeti Egyetemen is tanult. Budapesten él, ahol a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál és a Déli-Doku Budapest programmereként dolgozik. Jelenleg a Magyar Képzőművészeti egyetem PhD-hallgatója, és második egész estés dokumentumfilmjén dolgozik, ’The Living and The Death’ címmel.

Böszörményi Zsuzsa

Filmrendező
Böszörményi Zsuzsa magyar filmrendező, producer. Magyar- olasz szakos tanári oklevél megszerzése után 1991-ben diplomázott a Színház-és Filmművészeti Egyetemen filmrendezőként. Azóta játékfilm és dokumentumfilm rendezőként-producerként dolgozik. Több magyar és nemzetközi díjat nyert, többek között az „Egyszer volt, hol nem volt” c. diplomafilmjével elnyerte a Los Angeles-i Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia „diák-Oscar” díját a legjobb külföldi diplomafilmért. 2005-ben Balázs Béla-díjat kapott.
Tercsényi Klára

Tercsényi Klára

Operatőr, Filmrendező
Trencsényi Klára 2004 óta foglalkozik dokumentumfilmezéssel, 2005-ben végzett a Színművészeti Egyetemen operatőrként. Külföldi és hazai produkciókban, a szerzői dokumentumfilm elkötelezettjeként dolgozik.
Operatőrként többek között az IDFA-díjas The Angelmakers-t (2005) jegyzi,rendező-operatőrként pedig négy kreatív dokumentumfilmet készített. Első egészestés dokumentumfilmje a Reményvasút (Train to Adulthood) 2015-ben a a DokLeipzig fesztivál Arany Galamb díját és a ZagrebDox különdíját kapta.Jelenleg második egészestés filmjét forgatja, melynek helyszíne India és Izrael. Dokumentumfilm-fejlesztő workshopok és egyetemi kurzusok rendszeres előadója.

Gyerekzsűri