A Cinemira – Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál alkalmából FILM ÉS KÉPREGÉNY VÁSÁR nyílik az Akvárium Klub aulájában, melynek kínálata bővelkedik a legkülönfélébb gyerekfilmekhez kapcsolódó termékekben: a kiállítók standjainál képregények, kütyük, filmplakátok, mesekönyvek és dizájn termék széles skálájából lehet válogatni, közben pedig érdekes foglalkozásokon is várják a gyerekeket! A vásár az Akvárium aulájában, a fesztivál mindhárom napján nyitva áll, 10:00 és 18:00 között.

Képregények

Szombaton nyit a képregényes stand, ahol különleges magyar képregények is kaphatóak.

Gyerekkönyvek

A Móra Kiadó asztalánál a kiadó gyerekeknek szóló kiadványai közül lehet válogatni.

Mikrofonok filmezéshez

A MediaDot Kft. pultjánál megtalálhatóak a legmenőbb mikrofonok, a mobilra szerelhető fajtáktól a profi filmes audio eszközökig.

Filmes és rajzfilmes pólók

A polofactory.hu az egyedi pólók műhelye. A CINEMIRA fesztivál ideje alatt különféle filmes, animációs gyerek és felnőtt pólókat lehet vásárolni asztaluknál.

Menő gyerektáskák

A zagabo márka asztalánál a zagabo kids esőkabátok vízhatlan anyagából készített, menően flegma állatfigurákkal díszített AniBags táskák kínálatával találkozhatsz.

Filmplakátok és DVD-k

A Kultúrbarlang asztalánál mozifilmek plakátjai és DVD-kiadványok várják a filmrajongókat.

Foglalkozások a Market területén ( előzetes regisztráció NEM szükséges)

Nyitva: a fesztivál mindhárom napján!

A PlayVR Budapest standjánál 5 percenként új virtuális valóság film vár rád! Próbáld ki te is a legújabb VR-szemüvegeket! További infó itt.

április 7. Szombat / 12:00-18:00

A Filmarchívum workshopjának keretében a gyerekek átlátszó celluloid filmszalagra rajzolhatnak fázisrajzokat, majd a kész alkotásokat egy régi vetítőgép objektívébe nézve tekinthetik meg.

április 7. Szombat /11:00-16:00 

április 8. Vasárnap / 11:00-16:00

Régi fotóstechnikák – CIANOTÍPIA – egyike a legrégebbi pozitív eljárásoknak, melyet 1842-ben Sir John Herschel talált fel. Kézműves foglalkozás keretében fényérzékeny anyaggal befestett akvarell papíron egyedi minták, saját formák, alakzatok, két dimenziós tárgyak, kivágása segítségével lenyomatokat készítünk. A napon exponálunk majd víz alatt áztatjuk a képet, hogy ahol nem érte fény a papírt ott kioldódjon a fényérzékeny anyag. Így gyönyörű kék-fehér képeink lesznek. A felhasznált tárgyak, növények fényáteresztő képességétől függően a kék szín
sokféle árnyalatát elő lehet állítani. Gyönyörű dekorációk
készíthetők így otthonunkba.

Gyerekeket és Szülőket is elvarázsolja ez a csodálatos technika. Próbáljátok ki Gesztesi Katalin fotóművész közreműködésével! Akit mélyebben érdekel a kéknyomat készítése, várjuk szeretettel a Budaörsi Művészek Egyesületének szervezésében megrendezett nyári fotóstáborainkba, ahol az összes régi technikát (fotogram, luminogram, kemogram, lyukkamera építés, sötétkamrában laborálás) is elsajátíthatja.