A Cinemira – Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál ideje alatt különleges beszélgetéseket és előadásokat szervezünk, amelyek során a gyerekeket és a fiatal filmeseket ismert és profi szakemberek (színészek, castingosok, animációs rendezők) vezetik be a szakma rejtelmeibe. A 60 perces szemináriumokon az érdeklődők első kézből hallhatnak releváns szakmai témákról, ráadásul maguk is kipróbálhatják a filmkészítés, az animáció és képregény mesterségét.

Április 6. Péntek

09:00-10:00 A KÉPREGÉNY ÉS A FILM KAPCSOLATA + STORYBOARD WORKSHOP  A szemináriumon kiderül, miben hasonlít egymásra a film- és a képregény készítés. Miért fontos a storyboard? A válasz a workshopon, ismert filmek storyboardjainak bemutatásával derül ki, majd pedig a gyerekek is elkészíthetik a sajátjukat.

15:00-16:00 KÉPREGÉNYBŐL FILM – Filmes TED előadás és storyboard workshop.

16:00-17:00 SZINKRONTITKOK  Ismert szinkronszínészek mesélnek szerepeikről és minden kérdést megválaszolnak a szinkronizálás műhelytitkairól. A résztvevők lehetőséget kapnak arra is, hogy szinkronszínészként kipróbálhassák magukat.

Április 7. Szombat

14:30-16:00 FILMSZÍNÉSZ SZERETNÉK LENNI – Casting szeminárium Steinhauser Andrea casting directorral. A résztvevők megtudhatják, hogyan érdemes készülni egy castingra, és azt is, hogy milyen hibákat érdemes elkerülni. Az előadáson gyerekszínészek is mesélnek forgatási élményeikről.

Április 8. Vasárnap

15:00-17:00 YOUTUBER LESZEK! – Az előadáson kiderül, hogyan tudsz értékes tartalommal nézett lenni a neten!

A szemináriumok a fesztiválbelépővel látogathatóak, helyet érkezési sorrendben tudunk biztosítani!