Nagy örömmel és büszkeséggel jelentjük, hogy Cinemira néven elindítjuk az első Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivált Budapesten 2018 áprilisában.

Cinemira – Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál

A Cinemira Gyerekfilm Fesztiválon a világ minden tájáról a legkiemelkedőbb rövid animációs, élőszereplős és dokumentumfilmeket vetítjük 4-14 éves gyerekek és szüleik számára az Akvárium Klubban, 2018 Április 6,7,8-án.

Akvárium Klub – Cinemira –  International Children’s Film Festival

A fesztiválon olyan filmeket láthattok, amelyeket Magyarországon nem mutattak be, bár a világ más tájain hatalmas sikert arattak. A fesztivál mögött a Gyerekfilm Akadémia áll, amely évközben filmes workshopokat tart gyerekeknek és évek óta azon dolgozik, hogy felhívja a figyelmet a gyerek- és ifjúsági filmek fontosságára hazánkban.

Program

A három napos filmfesztivál keretein belül a vetítések mellett animációs és képregényes workshopokat tartunk, valamint előadásokkal, filmes – és képregényes vásárral is várjuk a legfiatalabb filmőrülteket.

Vetítések

A fesztiválon belül rövid animációs, élőszereplős és dokumentumfilmes verseny szekciót indítunk, emellett a gyerekek által készített filmeknek is külön versenyt tartunk. Ha van filmed, a Filmfreeway-en keresztül tudod elküldeni nekünk. Kattints ide. A Panoráma szekcióban pedig bemutatjuk a régióban készült legfrissebb egész estés, gyerekeknek szóló mozifilmeket.

Workshopok

A Gyerekfilm Akadémia különleges filmes, animációs, képregényes, Virtuális Valóságos, Green screenes workshopokat tart 8-16 éves gyerekeknek a fesztivál ideje alatt. A workshopokra jelentkezni külön regisztrációval lehet itt!

Filmes, dizájn és képregényes piac

A fesztivál egész ideje alatt filmes piac működik, ahol filmes ereklyéket, különleges képregényeket, filmposztereket és filmes könyveket vásárolhattok.

Filmes szemináriumok

Cinemira hiánypotló szakmai beszélgetéseket szervez a fesztivál látogatóknak.

  • Gyerekcasting: Szereplőválogatás lehetőségei. Tippek, hogyan kerülhetsz be a legjobb filmekbe, reklámokba a castingon. Milyen jogaid és lehetőségeid vannak egy filmszerep kapcsán.
  • Hogyan fesztiváloztasd a filmed: Készítettél egy filmet, de csak a szüleid látták? Hogyan terjeszd a kisfilmedet hazai és nemzetközi film fesztiválokon?
  • Híres youtuber akarok lenni:  Hogyan lehetsz ismert a YouTube-on? Beszélgetés a legmenőbb YouTube influencerekkel.
  • Gyerekfilmek helyzete Magyarországon: Szakmai beszélgetés a gyerek- és ifjúsági filmek felélesztésének lehetőségeiről Magyarországon.