Örömmel számolunk be róla, hogy a világ 90 országából, több mint 1400 gyerekeknek készült rövidfilm-nevezés érkezett az első Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválra! Az első alkalommal megrendezésre kerülő gyerekfilm fesztivál különleges hétvégi program lesz áprilisban, amely számos, Magyarországon korábban még be nem mutatott alkotást hoz majd el a hazai nézők számára.

Több mint 1400 nevezés érkezett az első Cinemira – Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválra

A Cinemira – Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál kiemelt célja, hogy a világ minden tájáról a legfrissebb és legkiemelkedőbb gyerekeknek szóló alkotásokat vonultassuk fel, Magyarországon még soha- vagy csak ritkán játszott alkotásokat mutassunk be az itthoni közönségnek. Ebből a célból három kategóriában vártuk 4 és 14 év közötti korosztálynak szóló alkotásokat, a minden előzetes várakozásunkon túlmutató mennyiségű nevezés pedig a következőképp oszlik meg: mintegy 800 animációs kisfilm, 500 élőszereplős rövidfilm és 150 dokumentumfilm érkezett be fesztiválunkra.

Hivatalos  program hamarosan

A nevezési időszak lezárultával munkatársaink és az előzsűri tagjai lelkesen dolgoznak a gyerekfilm fesztivál változatos programjának kialakításán.  Az animációs és rövidfilm vetítéseken külön szerepelnek majd a hivatásos alkotók és a gyerekek által készített munkák, valamint a megcélzott korosztály szerint osztjuk be a szekciókat. Fesztiválunk a vetítéseken túl is számos érdekességet tartogat a látogatók számára.  A háromnapos családi program részét képzi majd filmes és képregényes piac, filmes workshop, animációs workhop és filmes szemináriumok is. Márciusban jelentkezünk a részletes programmal, és fény derül arra, hogy a számos beérkezett alkotás közül melyek versenyezhetnek a Cinemira díjaiért! A Cinemira Budapesti Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál 2018 április 6-8. között, az Akvárium Klubban kerül megrendezésre.

Vissza