Filmes workshop gyerekeknek! A Cinemira Gyerekfilm Fesztivál keretében a Gyerekfilm Akadémia és a BABtér csapata filmes és rajzfilmes workshopokat tart 8-14 évesek számára, amelyek során a gyerekek játékos formában szerezhetnek gyakorlati tudást és tapasztalatot a filmkészítés különböző területeiről, a rendezéstől az animációig! Workshopjaink kínálata a következő:

Filmes workshop

Korosztály: 8-14 éveseknek

Film workshop
Filmes workhop

A Gyerekfilm Akadémia Filmes workshopján a gyerekek ötletei alapján közösen kitalálunk egy történetet, a gyerekek rendezőként, operatőrként, színészként, csapósként, mikrofonosként vagy épp asszisztensként próbálhatják ki magukat. A másfél óra alatt készítünk gifeket, manoquen challenget, és egy rövid, 1 perces kisfilmet, előre megadott párbeszéd alapján.

Riporter workshop

Korosztály: 8-14 éveseknek

Reporter workshop
Riporter workshop

A Gyerekfilm Akadémia Riporter workshopján a gyerekek igazi riporterré válhatnak, kipróbálhatják magukat operatőrként, műsorvezetőként, mikrofonosként. 90 perc alatt interjúkat vehetnek fel egymással és a fesztivál közönségével. A gyerekek ötletei alapján kérdéseket állítunk össze, majd a kis stáb elindul és interjúalanyokat keres. A workshop második felében közösen megvágják az interjúkat. Az elkészült riportfilmek felkerülnek a fesztivál YouTube csatornájára, így bármikor visszanézhetőek.

Animációs workshop

Korosztály: 8-14 éveseknek

A Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér, azaz a BABtér csapata Animációs workshopot tart, ahol flip-book, zoetróp-mozi, papírkivágásos-, gyurma- és legóanimáció egyaránt készül majd. A jelentkezők a másfél órás foglalkozás során játszi könnyedséggel sajátíthatják el a filmfelvételhez szükséges animációs szoftvert használatát is. A BABtér tanárai olyan szakemberek, akik egyaránt értenek az animáció, a művészetek és természetesen a gyerekek nyelvén is. A foglalkozást ajánljuk mindenkinek, aki betekintést szeretne nyerni az animáció gyakorlati megvalósításába, és a foglalkozás végén egy általa készített animációs jelenettel akar hazaérkezni!

A gyerekfilm fesztivál rengeteg érdekes további programot tartogat a látogatók számára, a háromnapos családi program részét képzik majd kisfilmes és animációs vetítések, filmes és képregényes piac, virtuális valóság és filmes szemináriumok is. A Cinemira Budapesti Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál 2018 április 6-8. között, az Akvárium Klubban (1051 Budapest, Erzsébet tér 12.) kerül megrendezésre.

Foglald le helyed a workshopokon, regisztrálj itt!