A világ 34 országából érkezett, összesen 91, gyerekeknek szóló alkotással találkozhat a közönség az első alkalommal megrendezésre kerülő Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál három napja alatt! (április 6-8.)

A versenyprogramba a világ számos országából, többek között Franciaországból, Indiából, Mexikóból, Németországból, az Egyesült Államokból, Egyiptomból,  Svájcból, Japánból és hazánkból származó alkotásokat válogatott be a fesztivál előzsűrije. A három kategória (Élőszereplős kisjátékfilmek, Animációs rövidfilmek és Rövid dokumentumfilm) versenyzőit korosztályoknak megfelelő blokkokban mutatja be a fesztivál. A fesztivál részletes programja itt található.

A 28 élőszereplős kisfilm között 7 és 10 éves kortól ajánlott alkotások szerepelnek, amelyek műfajilag és származási országot tekintve is színes összképet mutatnak, látható lesz többek között olasz fantasztikus kisfilm (Stella 1), a 20-as évek némafilmjeit megidéző francia alkotás (‘Goes without saying), amerikai mese a bajszokról (Wishful Whiskers) és japán biciklis kisfilm (CYCLE-CYCLE) is.

Az animációs kisfilmek között (melyek 4 éves, 7 éves és 10 éves kortól ajánlott blokkokban kerülnek vetítésre) egyaránt helyt kapnak magyar kedvencek új epizódjai (Bogyó és Babóca, Egy kupac kufli) kacagtató erdei kalandok a népszerű Log Jam alkotójától ( The Hunt), számítógép animációval készült pancsolós kisfilm Dél-Afrikából (Belly Flop), mese egy éhes denevérről Németországból (A priori) vagy épp kedves gyurma animáció Oroszországból (6:1).

A rövid dokumentumfilmek programját (7 éves, ill. 10 éves kortól) barátságos természetfilmek (I can’t wait to fly, Zoorini) és a világ más országaiban élő gyerekek mindennapjairól szóló kisfilmek alkotják.

A fesztivál teljes filmes versenyprogramja ide kattintva érhető el.

Vélemény, hozzászólás?