A fesztivál díjainak ünnepélyes átadásával ért véget a 2018-as CINEMIRA, az első Magyarországon rendezett nemzetközi gyerekfilm fesztivál! Az átadó ünnepségre a fesztivál színhelyén, a budapesti Akvárium Klubban került sor, ahol három napon keresztül (április 6-8.), mintegy 90 gyerekeknek szóló, a világ minden tájáról érkezett alkotással, élőszereplős kisfilmekkel, rövid dokumentumfilmekkel, rajzfilmekkel, fesztivál-válogatásokkal és két klasszikus animációs film felújított változatával találkozhatott a közönség, számos családi program és gyerekeknek szóló filmes workshop mellett.

A fesztivál fődíját, az Arany Mókus-díjat öt kategóriában, a szakmai- és gyerekzsűri által legjobbnak ítélt alkotások kapták meg. A díjazottak listája:

Élőszereplős kisfilmek fődíja: THE AMAZING TOY – Rendezte: Marie Robin

 

Animációs kisfilmek fődíja: VIVAT MUSKETEERS! –Rendezte: Anton Dyakov

Az animációs zsűri továbbá külön dicséretben részesítette a THE SLED című alkotást. (Rendező: Olesya Shchukina)

Dokumentumfilmek fődíja: BUBA & SHARON – Rendezte: Chiel Aldershoff

A dokumentumfilmes zsűri külön dicséretben részesítette az I HATE PINK című alkotást. (Rendező: Margherita Ferri)

Gyerekek által készített filmek fődíja: AXEL OVERTURE – Rendezte: Max Shoham


Gyerekzsűri fődíja megosztva: KIPP KOPP A FŰBEN – Rendezte: Fabók Szilvia és Tama Mikori és BELLY FLOP – Rendezte: Jeremy Collins, Kelly Dillon)

A délután folyamán sor került továbbá a CINEMIRA turisztikai video pályázatának, a Forgass mobillal! jeligével közzétett felhívás eredmény hirdetésére is, amelynek során három, 10-18 éves korú alkotó munkái részesültek díjban:
3. Balogh Boglárka: Kolor city – 3.díj: Mai manó könyvek, 2x2db  mozijegy bármely filmre a Cinema City felajánlásával
2. Kelemen Flóra: Koc(c)kaland – 2.díj: Féléves Gyerekfilm Akadémia bérlet
1.Magda Tivadar: Egy magyar Párizsban – 1.díj : Video-micro kamera mikrofon és Saramonic csiptetős mikrofon okostelefonokhoz Mediadot Kft. felajánlásával