Kippkopp és a Hoppik Angliába mennek! Két, a Cinemirán bemutatott magyar rajzfilm, köztük fesztiválunk gyerekzsűrijének díjazottja is szerepel a szigetország vezető rövidfilmes fesztiválján.

Szeptember 25. és 30. között, Bristol városában zajlik az Encounters, a szigetország első számú rövidfilmes fesztiválja. Az ötnapos filmszemlén a közönség évről évre a legjobb nemzetközi kisfilmekkel és animációkkal találkozhat. Az idei évben két, elsőként a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál programjában bemutatott, magyar rajzfilm is részese lesz a Perpetual Cinema elnevezésű szekciónak, amelynek keretében a város főterén vetítenek családi kisfilmeket.

A Millenium téren felállított kivetítőn lesz majd látható a Kippkop a fűben. Marék Veronika meséjéből Fabók Szilvia és Tama Mikori készített animációs kisfilmet. A kis gesztenyefigura kedves kalandja nagy sikerrel szerepelt az áprilisi Cinemirán, ahol a gyerekzsűri Arany Mókus-díjjal jutalmazta.

Szintén látható lesz Bristolban a Hoppi mesék sorozat egyik epizódja, amivel a hazai közönség a Cinemira programjában is találkozhatott korábban. Rófusz Ferenc animációs sorozatának szereplői színes, manószerű lények, akik a világ ünnepnapjairól gondoskodnak.

A Perpetual Cinema vetítései ingyenesek, a bristoli Millenium téren zajlanak az Encounters ideje alatt (2018. szeptember 25-30.), minden nap reggel kilenc és éjfél között.

A teljes programról az Encounters honlapján lehet tájékozódni: https://encounters-festival.org.uk/events/perpetual-cinema-6/