Útjára indul a 2018-as Cinemira Best Of válogatás, elsőként pedig a budaörsi Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál (2018.október 24-27.) látja vendégül! Gyere te is, nézd meg velünk díjnyertes és legjobb gyerekfilmjeinket a hétvégén!

Október 27-én, szombaton délelőtt 10:30-tól a Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér (BABtér,  2040 Budaörs, Templom tér 12.) lesz a helyszíne az idei Cinemira legjobb gyerekfilmjeiből összeállított válogatásnak. A Primanima animációs filmfesztivál gyereknek szóló programjai közt helyet kapó szekcióban kilenc kisfilm, köztük az idén áprilisban első alkalommal megrendezett nemzetközi gyerekfilm fesztivál díjazottjai lesznek láthatóak.

A 2018-as Cinemira Best Of válogatásban vetített filmek:

Vivat musketeers!

Axel Overture

Kippkopp a fűben

Belly Flop

Buba & Sharon

The Amazing Toy

Family Vacation

Detention

Beautiful Mistake

A Primanima az animációs elsőfilmesek nemzetközi versenye és fesztiválja. A program alapítói 2012-ben azzal a céllal hozták létre a fesztivált, hogy fiatal alkotók számára teret adjanak a bemutatkozásra, és hogy Budaörs kulturális életét művészeti és oktatási programokkal színesítsék. A versenyprogram négy szekciójában diákfilmek, diplomafilmek, elsőfilmek és gyerekeknek készült filmek versenyeznek egymással. A vetítési programokat animációs játszóház, nemzetközi workshopok, beszélgetések, koncertek egészítik ki.

Jegyinformáció és részletes program a Primanima oldalán találhatóak.