Idén 87 országból, összesen 1129 nevezés érkezett be hozzánk. Az előzsűri tagjai szorgalmasan dolgoznak azon, hogy összeállítsák a második alkalommal jelentkező fesztivál programját, az pedig már most biztos, hogy az idei évben is rengeteg különleges, 4-14 éves gyerekek számára készült alkotással találkozhat először a hazai közönség a fesztivál műsorában.  Hamarosan jön a részletes program!

A fesztiválunk kiemelt célja, hogy a világ minden tájáról a legfrissebb és legkiemelkedőbb gyerekeknek szóló alkotásokat vonultassuk fel, Magyarországon még soha- vagy csak ritkán játszott gyerekfilmeket mutassunk be a közönségnek. A hivatalos versenyprogramban három kategóriában, az élőszeplős kisfilmek, az animációs kisfilmek és a rövid dokumentumfilmek között nyerhetik el a legjobb alkotások az Arany Mókus-díjat. A versenyfilmeken túl idén is klasszikus magyar gyerekfilmek felújított változatai és válogatások színesítik a filmes programot.

A Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál különleges gyerekfilmeket és színes családi programokat kínál. Találkozunk 2019. április 12-14. között, az Akvárium Klubban!