Van ötleted gyerekfilmre vagy épp fiataloknak szóló tv-sorozaton agyalsz? Jelentkezz az Első Gyerek -és Ifjúsági Film Pitch fórumra, ahol szakmai zsűri fogja értékelni a filmtervedet, a legjobbak pedig pénzdíjat nyernek!

A Cinemira – Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál első alkalommal rendezi meg a Gyerek-és Ifjúsági Film Pitch fórumot, azzal a céllal, hogy a hazai forgatókönyvírók lehetőséget kapjanak a fiatal közönség számára írt film -és sorozatterveik bemutatására valamint, hogy terveikhez találjanak rendezőket, producereket. A Pitch fórumra élőszereplős, vagy animációs egészestés filmes terveket illetve élőszereplős vagy animációs sorozat terveket várunk. A rendezvényen szakmai zsűri értékeli a pályamunkákat. A legsikeresebb forgatókönyvterveket a zsűri és a közönség is díjazza!

Így tudsz jelentkezni
  • max. 2 oldal terjedelmű szinopszis word vagy PDF formátumban
  • Fő karakterek leírása
  • Vizuális koncepció (moodboard) jpg vagy PDF formátumban
  • Írói CV word vagy PDF formátumba
  • Nyilatkozat arról, hogy a pályamunka az alkotó saját szerzői műve és nem sérti más szerzői jogá

Határidő: 2020. március 9. éjfél

A BENYÚJTÁS MÓDJA

A pályázati anyagot email csatolmányként kérjük elküldeni a következő email címre: gyerekfilmpitch@gmail.com A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, telefonszámát és e-mail-címét, valamint nyilatkozatát, hogy pályamunkája saját szerzői műve, nem sérti más szerzői jogát. A pitchfórumon való részvételre a projekt írója pályázhat. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat. A pályázatra történő nevezés ingyenes. A pályázatokat 2020. március 23-ig bíráljuk el, az eredményről minden pályázót e-mailben értesítünk. A beküldött pályázati anyagokat bizalmasan kezeljük.

PITCH FÓRUM MENETE

A beérkezett pályázatok közül várhatóan 5 filmtervet és 5 filmsorozat tervet választunk ki, amelyeket szakmai zsűri előtt mutatnak be a forgatókönyvírók. Mindenkinek 5 perce lesz arra, hogy meggyőzze a zsűrit és a közönséget filmtervéről. A szóbeli prezentációk mellett, vizuális anyagot is bemutatnak az előadók. Minden prezentáció után a zsűri rövid értékelést mond. A Pitch fórum díjátadóját az esti nyitó rendezvényen tartjuk!

A rendezvény időpontja, helyszíne:  2020. Április 3. Péntek 13.00 – Millenáris Park – Táncszínház