Április 12.-14. között Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál az Akvárium Klubban!

A Cinemira az egyetlen kifejezetten gyerekeknek szóló nemzetközi filmfesztivál Magyarországon. Ezen a hiánypótló családi rendezvényen a gyerekek filmeken keresztül ismerhetik meg a világ különböző kultúráit. A három napos gyerekfilm ünnepen több száz, a világ minden tájáról érkező rövid animációs és élőszereplős filmeket vetítenek, emellett workshopok, filmes előadások és Kölyök Film és dizájn vásár várja a közönséget.

A jövő filmesei találkozhatnak ismert mesék szinkronhangjaival, így Mikó István (Micimackó), Gubás Gabi (Nyúlányka – Hihetetlen Család), Zámbori Soma (Amerika Kapitány) és Szalay Csongor (Andy – Toy Story) beszél a szinkronizálás titkairól. A filmszínészet iránt érdeklődőknek Steinhauser Andrea casting director ad praktikus tippeket a szereplőválogatásról. A filmezni vágyók kipróbálhatják magukat a Gyerekfilm Akadémia filmes, animációs, kaszkadőr, forgatókönyvíró és sminkes workshopjain. A képregények szerelmesei pedig mindent megtudhatnak az idén hatvan éves Asterixről.

A Cinemira idén is bemutat legendás magyar gyerekfilmeket, így pénteken Bagaméri fagyit nyalogatva lehet megnézni a KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR felújított változatát, szombaton premier előtt csobban a VIZIPÓK-CSODAPÓK mozifilm digitálisan felújított formában, vasárnap a kultikus MACSKAFOGÓ teljes ráncfelvarrás után tér vissza a vászonra.
Az Akvárium Klub előterében  a teljes fesztivál ideje alatt filmes- és szuperhősös ajándéktárgyak, DVD-k, gyerekkönyvek, moziplakátok és profi filmes kütyük között böngészhet a közönség!

Vedd meg jegyed most early bird kedvezménnyel itt!
Foglald le helyed most a filmes, animációs, kaszkadőr vagy épp sminkes workshopokra itt!