A Cinemira Gyerekfilm Fesztivál kiemelt célja, hogy felélessze a gyerekfilmes hagyományokat hazánkban. Ezért idén a fesztivál nyitónapján, 2020. április 3. pénteken a filmes szakma számára olyan programokat szervezünk, amik segítik a hazai gyerekfilmes tervek fejlesztését. A programra filmes és animációs rendezőket, forgatókönyvírókat, producereket és filmes diákokat várunk!

Immár második alkalommal rendezzük meg a Mese a vászonra – Író+Filmes találkozót, ahol a legnagyobb hazai könyvkiadók ajánlása alapján az elmúlt évek legnépszerűbb magyar gyerekkönyveinek történetét ismerhetik meg a filmes alkotók közvetlenül az íróktól és kiadóktól. A program célja, hogy filmes adaptációk készüljenek a hazai gyerekirodalom kiemelkedő alkotásaiból.  Ezt követően első alkalommal kerül sor a Gyerek- és Ifjúsági filmes Pitch Fórumra, amire a fiatal közönségnek szóló filmek és sorozat tervekkel lehet jelentkezni március 12-ig. A legsikeresebb film és sorozattervek 300,000 forintos pénzdíjban részesülnek. A rendezvény célja, hogy forgatókönyvtervek szakmai partnerekre, rendezőkre és producerekre találjanak. Mind két program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További részletekért és regisztrációért kattints az alábbi programra:

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.