Idén nagyjátékfilmes szekcióval bővül a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál! A közelmúlt legsikeresebb, többszörösen díjnyertes európai családi filmjeit hozzuk el hazai közönségnek, köztük premier előtti és máshol moziban nem látható alkotásokat. A programban szerepel három olyan alkotás is, amelyek különlegessége, hogy mind versenyben vannak a legrangosabb európai gyerekfilmes elismerésért, az Európai Filmakadémia díjáért.

Rocca megváltja a világot

Az olasz Stefano Cipani Az öcsém dinoszauruszokat kerget című filmjében egy kisfiú és különleges képességekkel született kisöccsének történetét ismerhetjük meg.  Steven Wouterlood holland rendező filmje, a Tess és Én – Életem legfurcsább hete egy különleges nyárról szól. A német Katja Benrath Rocca megváltja a világot című filmje pedig egy űrhajós kislányáról mesél, akinek be kell illeszkednie új otthonában.

Az öcsém dinoszauruszokat kerget

A három film különlegessége, hogy versenyben vannak a legrangosabb európai gyerekfilmes elismerésért. A  jelölést két forduló során nyerték el, előbb a nemzetközi szakmai zsűri (melynek fesztiválunk igazgatója, Lakos Nóra is tagja volt az Európai Gyerekfilm Szövetség színeiben) választott ki hat filmet, majd a három hivatalos jelöltről gyerekzsűri döntött.

Április 26-án egy időben fogják levetíteni a filmeket világ 40 országban, 12-14 évesekből álló közönségnek, akik megszavazzák a díj nyertesét.

Tess és Én - Életem legfurcsább hete

A Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon a három filmet, és még sok más fantasztikus gyerekfilmet láthattok április 4-én és 5-én, a Millenáris Park – Táncszínházban! Figyeljétek továbbra is oldalunkat, hamarosan bejelentjük a teljes programot!