A CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál idén ősszel megrendezi az első Gyerek-és Ifjúsági Film Pitch Fórumot Magyarországon. A forgatókönyvíró pályázaton 12 alkotó prezentálhatja filmes vagy animációs projektjét a szakmai és a gyerek zsűri előtt. Az első körben beérkezett pályázatok közül hat már biztosan ott lesz az őszi Gyerek- és Ifjúsági Film Pitch fórumon. Íme az első hat döntős!  

 Dávid Ádám: Millennium expressz

Egy titokzatos vonat bolyong valahol Európában utcán kolduló árvákat és vészhelyzetbe került fiatalokat szállítva, akik menedékre lelnek a Millennium expresszen. A coming-of-age történetben a hajmeresztő kalandok mellett a millennium évének számos kultúr- és sporttörténeti eseménye is megelevenedik.

Goldberg Emília: Vácz Irénnek vége

A 9 éves Eszter élete egy igazi katasztrófa. Az iskolában állandóan piszkálják a társai, rettegett tanárnője agyon szekálja, ráadásul a szülei is válnak.
Egy ilyen helyzetben senki más nem segíthet, csak az iskola tetején lakó rocksztár-szellem.

Kenéz Ágoston: Panelsámán

Süni, a tizedikes fiú hátrányos helyzete miatt nehezen illeszkedik be az elit gimnázium közösségébe. Ez azonban egyik pillanatról a másikra megváltozik, amikor ő is becsatlakozik az iskolai életet mozgató virtuális valóság játékba. Hirtelen a játék legerősebb karaktere és a gimnáziumi vérkeringés legfontosabb eleme lesz. Ám a fiú elfelejti, mi a játék és a való élet közti különbség, amiért végül nagy árat fizet.

Kerékgyártó Yvonne: A kék hajú lány

A vadóc, kék hajú lány, Fruzsi, életmentő műtétre vár egy kórházi gyermekosztályon. Olivér azért kerül kórházba, mert vakmerőségének köszönhetően balesetet szenved, miközben szuprehősösdit játszik. Fruzsi bevezeti Olivért a gyermekosztály kis betegeinek és bátor orvosainak világába, ami tele van különös karakterekkel és ahol állítólag a kertben kísértet járkál. Fruzsi és Olivér félelmét legyőzi a kalandvágy. Dóka Péter azonos című regénye alapján.

Ecsédi Orsolya: Cirrus a tűzfalon

Cirrus a Nagy Szerver legügyetlenebb vírusa. Soha, semmit nem képes rendes vírus módjára intézni: nehezen megy a rombolás, gondot okoz a törlés, a megsemmisítésről, lopásról és olvashatatlanná tételről nem is beszélve. Mégis eljön a nap, amikor a vírusirtókkal folytatott háborúban az övé lesz a főszerep. Cirrusnak van egy különleges képessége, ami átsegítheti a kíméletlen Tűzfalon, oda, ahonnan még soha, senki nem tért vissza.

Vörös András: Képzeld el!

A 9 éves Bencét mindig arra tanították a szülei, hogy hazudni nem szabad, de idővel rájön, hogy a felnőttek bizony nem tartják magukat ehhez az intelemhez. Amikor pedig Bence is füllenteni kezd, kiderül, hogy van egy különleges képessége: ha valótlanságot állít, az valósággá válik. Ez a képessége lehetővé teszi, hogy valóra váltsa a vágyait. Vagy talán mégsem lesz ez ilyen egyszerű?

Az I. Gyerek- és Ifjúsági Film Pitch fórum résztvevői  a filmes szakemberekből és gyerekekből álló zsűri és közönség előtt mutathatják be filmterveiket. A legjobb filmterv vagy sorozat ötlet 300,000 forintos díjat nyer. A Pitch fórumra 2020. szeptember 10. éjfélig lehet jelentkezni, a részletek itt olvashatók.

Kapcsolat

Email: info@kidfilmfestival.hu
Telefon: +3670556109

Helyszín

Kövess minket

white squirrel@3x