A CINEMIRA 2020 szakmai napjának keretében került sor az I.  Gyerek-és Ifjúsági Film Pitch Fórumra Magyarországon. A 300.000 Ft-os fődíjat Kolozsi László filmterve nyerte, a közönség kedvencének járó Aranymókus-díjat Goldberg Emília projektje érdemelte ki.  

2020. szeptember 25-én 12 alkotó prezentálta filmes vagy animációs projektjét a szakmai és a gyerek zsűri, valamint a filmes szakemberekből álló közönség előtt a CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál szakmai napjának keretében megrendezésre került eseményen, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Az előadásokról szakmai zsűri nyújtott visszajelzést, a gyerekfilm fesztivál hagyományának megfelelően a fődíjast gyerekzsűri választotta ki, továbbá a közönség is megszavazta kedvenc filmtervét. 

Az I. Gyerek és Ifjúsági Film Pitch Fórum 300.000 Ft-os fődíját nyerte:
Kolozsi László “Mnémoszüné2020, A Hold emlékei” című filmterve.

Hőse egy magyar származású űrhajós, akit Pedrónak becéznek, mert olyan sötét a bőre. Egy kissé komor űrhajós, akin mindig ott a szkafander. Egy magyar űrhajós, aki akkor tér vissza az űrből, amikor itt a Földön mindenki elvesztette az emlékeit. Egy kislány és egy öreg professzor lesz a társa, hogy megtalálják, ki űzte ki az emberek fejéből az emlékeiket.

A közönségdíj nyertese:
Goldberg Emília “Vácz Irénnek vége” című filmterve

A 9 éves Eszter élete egy igazi katasztrófa. Az iskolában állandóan piszkálják a társai, rettegett tanárnője agyon szekálja, ráadásul a szülei is válnak.
Egy ilyen helyzetben senki más nem segíthet, csak az iskola tetején lakó rocksztár-szellem.

A szakmai zsűri tagjai:

Fonyódi Tibor (NFI Forgatókönyv Fejlesztési Igazgató), Ternovszky Béla (NFI Televíziós Döntőbizottság tagja), Divinyi Réka (forgatókönyvíró)

Az esemény a Nemzeti Filmintézet és az NKA támogatásával valósult meg.

Kapcsolat

Email: info@kidfilmfestival.hu
Telefon: +3670556109

Helyszín

Kövess minket

white squirrel@3x