A fesztivál szakmai zsűrije idén a legjobb animációs kisfilm és a legjobb rövidfilm kategóriában osztja ki az Aranymókus díjakat. Az Európai Gyerekfilm Szövetség díját az ECFA zsűri adja át, míg a Legjobb Magyar Gyerekfilm díjazottját gyerekzsűri választja ki. Ismerd meg, kik döntenek idén a CINEMIRA nemzetközi díjairól!

Az animációs filmek zsűrijét  M. Tóth Géza Oscar-jelölt animációs rendező, a KEDD Stúdió alapítója és a Színház-és Filmművészeti Egyetem korábbi rektora, jelenlegi tanára, Libor Anita újságíró, a Nőklapja.hu főszerkesztője és Jerzy Moszkowicz, a legnagyobb lengyel nemzetközi ifjúsági filmfesztivál, az Ale Kino! igazgatója alkotja.

A rövidfilmek zsűrijét Balázsy Panna televíziós műsorvezető, gyerekkönyv szerző, Markéta Pášmová, a cseh Zlín gyerekfilmfesztivál művészeti igazgatója, valamint Visky Ábel filmrendező erősítik. A Nemzetközi Gyerekfilm Szövetséget (ECFA) Felix Vanginderhuysen, a szövetség főtitkára, Michael Harbauer, a németországi SCHLINGEL és Jo-Anne Blouin, a kanadai FIFEM Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztiválok vezetői képviselik.

A zsűritagokról bővebben itt olvashatsz!