A Cinemira újra megnyitja gyerekfilmes forgatókönyvíró pályázatát! Van ötleted gyerekfilmre vagy épp fiataloknak szóló tv-sorozaton agyalsz? Jelentkezz az Első Gyerek-és Ifjúsági Film Pitch Fórumra, ahol szakmai zsűri értékeli a filmterved, a legjobbak pedig 300 ezer forintos pénzdíjat nyernek.

A Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál első alkalommal rendezi meg a Gyerek-és Ifjúsági Film Pitch fórumot, azzal a céllal, hogy a hazai forgatókönyvírók, írók és kreatív gondolkodók lehetőséget kapjanak a fiatal közönség számára írt film -és sorozatterveik bemutatására valamint, hogy terveikhez találjanak rendezőket, producereket, szakmai partnereket.

A Pitch fórumra élőszereplős, vagy animációs egészestés filmes terveket illetve élőszereplős vagy animációs sorozat terveket várunk. A rendezvényen szakmai zsűri értékeli a pályamunkákat. A legsikeresebb forgatókönyvterveket a zsűri és a közönség is díjazza!

A Pitch Fórum menete

A fórum Fonyódi Tibor, a Nemzeti Filmintézet Forgatókönyv Fejlesztési Igazgatójának előadásával indul, aki a Filmintézet gyerek-és ifjúsági filmekkel kapcsolatos terveit ismerteti.

Ezt követően a 10 döntős előadja filmtervét. Mindenkinek 5 perce lesz arra, hogy meggyőzze a filmes szakemberekből és gyerekekből álló zsűrit valamint a közönséget a filmtervéről.

A legjobb filmterv vagy sorozat ötlet 300,000 forintos díjat nyer.

Így tudsz jelentkezni

  • max. 3 oldal terjedelmű szinopszis word vagy PDF formátumban
  • Fő karakterek leírása
  • Vizuális koncepció (moodboard) jpg vagy PDF formátumban
  • Írói CV / Ha nincs, motivációs levél word vagy PDF formátumba
  • Nyilatkozat arról, hogy a pályamunka az alkotó saját szerzői műve és nem sérti más szerzői jogát

MEGHOSSZABBÍTOTT HATÁRIDŐ: 2020. szeptember 10. éjfél

A benyújtás módja

A pályázati anyagot email csatolmányként kérjük elküldeni a következő email címre: gyerekfilmpitch@gmail.com

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, telefonszámát és e-mail-címét, valamint nyilatkozatát, hogy pályamunkája saját szerzői műve, nem sérti más szerzői jogát. A pitchfórumon való részvételre a projekt írója pályázhat. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat. A pályázatra történő nevezés ingyenes.

A pályázatokat 2020. szeptember 15-ig bíráljuk el, az eredményről minden pályázót aznap e-mailben értesítünk. A beküldött pályázati anyagokat bizalmasan kezeljük.

Kapcsolat

Email: info@kidfilmfestival.hu
Telefon: +3670556109

Helyszín

Millenáris Park – Nemzeti Táncszínház
Budapest, Kis Rókus u. 16-20

Kövess minket

white squirrel@3x