Van ötleted gyerekfilmre vagy épp fiataloknak szóló tv-sorozaton agyalsz? Jelentkezz a II. Gyerek – és Ifjúsági Film Pitchfórumra, ahol szakmai zsűri értékeli a filmterved, producerekkel, rendezőkkel találkozhatsz és a legjobbak pénzdíjat nyernek!

A CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál 2021 tavaszán második alkalommal rendezi meg a Gyerek-és Ifjúsági Film Pitchfórumot, azzal a céllal, hogy a hazai forgatókönyvírók, írók és kreatív gondolkodók lehetőséget kapjanak a fiatal közönség számára írt film -és sorozatterveik bemutatására, valamint, hogy terveikhez találjanak rendezőket, producereket, szakmai partnereket.

A Pitchfórumra élőszereplős, vagy animációs egészestés filmes terveket, illetve élőszereplős vagy animációs sorozat terveket várunk. Minden esetben a tervek fiatal közönségnek kell, hogy szóljanak, tehát 3-6, 7-9, 10-13, vagy 14-18 éveseknek szóló terveket várunk.

A rendezvényen szakmai zsűri értékeli a pályamunkákat. A legsikeresebb forgatókönyvterveket a zsűri és a közönség is díjazza.

A Pitchfórum menete

A beérkezett pályázatok közül várhatóan 5 filmtervet és 5 filmsorozat tervet választ ki az előzsűri. Minden döntőbe jutott versenyzőnek 5 perce lesz arra, hogy meggyőzze a filmes szakemberekből és gyerekekből álló zsűrit valamint a közönséget a filmtervéről.

A legjobb forgatókönyvterv vagy sorozatötlet 300.000 forintos díjat nyer.

A pitchfórumra 2021 tavaszán kerül sor, az esemény helyszínét és időpontját hamarosan bejelentjük.

Így tudsz jelentkezni

  • max. 3 oldal terjedelmű szinopszis word vagy PDF formátumban
  • Fő karakterek leírása
  • Vizuális koncepció (moodboard) jpg vagy PDF formátumban
  • Írói CV / Ha nincs, motivációs levél word vagy PDF formátumba
  • Nyilatkozat arról, hogy a pályamunka az alkotó saját szerzői műve és nem sérti más szerzői jogát

HATÁRIDŐ: 2021. február 28. éjfél

A benyújtás módja

A pályázati anyagot email csatolmányként kérjük elküldeni a következő email címre: gyerekfilmpitch@gmail.com

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, telefonszámát és e-mail-címét, valamint nyilatkozatát, hogy pályamunkája saját szerzői műve, nem sérti más szerzői jogát. A pitchfórumon való részvételre a projekt írója pályázhat. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat. A pályázatra történő nevezés ingyenes.

Kapcsolat

Email: info@kidfilmfestival.hu
Telefon: +3670556109

Helyszín

HAMAROSAN

Kövess minket

white squirrel@3x