A CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon a világ legkiemelkedőbb gyerekeknek szóló rövidfilmjeit és mozifilmjeit vetítjük 4-14 éves korig és számos filmes workshopon is részt vehet a teljes család.
2020. október 24-25.  Akvárium Klub 

A CINEMIRA az egyetlen kifejezetten gyerekeknek szóló filmfesztivál hazánkban. Ezen a hiánypótló családi rendezvényen a gyerekek filmeken keresztül ismerhetik meg a világ különböző kultúráit. A kétnapos gyerekfilm ünnepen több mint 80 országból több száz gyerekfilm látható.

Az óránként induló filmes programban 4–14 éves gyerekeknek szóló rövid animációs és élőszereplős filmeket vetítünk. Itt debütálnak a legendás magyar gyerekfilmek digitálisan felújított változatai. Panorámaprogramunkban a legkiemelkedőbb gyerekeknek szóló nemzetközi mozifilmek kapnak helyet.

A fesztivál interaktív: filmes, animációs, casting és kaszkadőr workshopokon próbálhatja ki magát az egész család. A gyerekeknek szóló filmes előadások többek közt a szinkronizálás titkaiba vezetik be a közönséget, vagy épp a casting rejtelmeiről hallhatnak filmes szakemberektől.

A CINEMIRA fontos szerepet vállal abban, hogy felélessze a gyerekfilmes hagyományokat Magyarországon, ezért szakmai programokat szervez a filmes alkotók számára. Így 2020-ban folytatjuk az Író+ Filmes találkozót, ahol a legsikeresebb hazai gyerekkönyvek írói prezentálják történeteiket a filmeseknek egy jövőbeli mozi adaptáció reményében. A CINEMIRA 2020-ban elindítja az első Gyerekfilmes Pitch Fórumot, ahol a legfrissebb magyar gyerekeknek szóló nagyjátékfilm és sorozat terveket mutatják be az alkotók szakmai zsűri előtt.

JEGYEK ITT KAPHATÓK!

2020. október 24-25.
Akvárium Klub

Kapcsolat

Email: info@kidfilmfestival.hu
Telefon: Horváth Bálint kommunikációs munkatárs +36205919882

Kövess minket

white squirrel@3x